logo wordpress

WordPress

Een paar onderwerpen op deze pagina:

WordPress wordt gebruikt op deze site,

gebruikte (gratis) Plug-ins en hun werking.

Ten eerste mijn favoriet, "Depicter" een slideshow maker, maar wel echt speciaal vind ik. Je kunt zelfs in de gratis versie Foto en Video gebruiken, gecombineerd of per slide!  Je kunt eenvoudig foto's en video toevoegen, het beeld automatisch of handmatig aanpassen voor normaal scherm, tablet of mobiel.
Ook is het mogelijk te kiezen of je een foto of video wilt toevoegen uit de WP bibliotheek, tekst toevoegen gaat eenvoudig, je kiest een voor opgemaakte vorm en die kun je dan veranderen of je zet een losse tekst neer, deze tekst kun je vergroten, een juiste plaats geven in pixels of  percentage over de hoogte en breedte, rotatie hoek, woorden afbreken of door laten lopen, dan natuurlijk het lettertype met vele keuzes.
Makkelijk voor op een website, de slide kan intern en extern een linken.

Er wordt op mijn site gebruik gemaakt van "SiteOrigin" met het thema Vantage, in eerste instantie een gratis versie, je kunt dit uitbreiden naar pro versie, dit geeft je wat meer mogelijkheden met als belangrijkste voor mij  de diverse "widgets" die het leven wat makkelijker maken. Maar met de standaard SiteOrigin kun je makkelijk hulpmiddelen inzetten voor beelden en video's, ook beelden over een pagina verdelen gaat eenvoudig.
Op een andere site gebruik ik de Pro versie, heeft wel wat meer mogelijkheden maar de gratis versie werkt prima. 

Verder het gebruik van SEO om wat meer bekendheid te geven aan de website, de plugin versies zoals Yoast, AIOSEO e.a. zijn voor een privé site niet op te brengen, ik verdien niet aan de site dus geen inkomsten via hier, dus dan maar met de hand (manual) een goede hulp hierbij zijn bijvoorbeeld The SEO Framework (wel in het Engels) maar makkelijk te gebruiken en werkt prima.
Ook het programma (Windows) Streaming Frog is een mooi hulpmiddel, daar kun je testen wat er goed of fout gaat op je site en dan item voor item.
Ik kijk ook af en toe eens op de pagina van Ill Graff om wat te testen of na te kijken.

Ook wordt er aangegeven hoe de sitemap aan te geven in bijvoorbeeld google, sinds kort heb ik ook een Bing link daarover later meer, Bing mag natuurlijk niet vergeten worden, alhoewel Google op dit ogenblik de toon aangeeft draait Bing op veel overheid plaatsen en bijvoorbeeld op standaard huis computers.