Magimix CookExpert

Magimix CookExpert met standaard hulpstukken

Bakken (met de CookExpert van Magimix en YouTube)

"Ontdek hier mijn bakavonturen met zoete, hartige en verrukkelijke koekjes, allemaal mogelijk gemaakt met de Magimix CookExpert - een keukenmachine die mijn vrouw oorspronkelijk kocht om te assisteren in de keuken bij koken en stomen, maar die ik nu met veel plezier als hobby gebruik, vooral tijdens mijn herstelperiode van LongCovid.

Bakken zit echt in de familie: mijn schoonvader† was banketbakker, mijn zoon is een getalenteerde banketbakker en chocolatier, en ik heb altijd al van bakken gehouden (nu zelfs 40 kg lichter). Mijn voorkeur gaat vooral uit naar hartige creaties, hoewel ik af en toe ook geniet van wat lekkers.

Voor mij is de smaak belangrijker dan de presentatie, vandaar niet altijd de meest perfecte afwerking ;-). Ik begon mijn bakavontuur met het maken van kaas soesjes en ben nu bezig met bladerdeeg, waarbij ik bijvoorbeeld karwijzaad toevoeg aan smalle stroken bladerdeeg. Het werken met bladerdeeg vergt wat tijd en aandacht, maar de resultaten zijn fantastisch.

Ik heb al verschillende recepten uitgeprobeerd, zoals zandkoekjes, brood en Duitse/Utrechtse sprits. Ik experimenteer ook met verschillende soorten meel. Soms voeg ik wat geleende trucjes toe, uiteraard met naamsvermelding of met een persoonlijke twist om ze nog beter te maken.

Je kunt met de eventuele recepten doen wat je wilt, maar ik hoop dat je geniet van de veelzijdige mogelijkheden van de CookExpert en van al het lekkers dat eruit voortkomt!"