Fietsen

Wij fietsen regelmatig door Wets-Friesland, de bijzondere omgeving met veel water omringd is in ieder seizoen weer een mooi beeld. Het ene seizoen tussen de fruit bomen, dan onder een prachtige blauwe lucht de verschillende dorpen mat bijvoorbeeld de spiegels op de oude boerderijen (https://eijlders.net/spiegels/) waar ook een stukje aan gewijd wordt op deze site.

Ook de Hollandse molens die nu veelal gebruikt worden als meelmolen in Medemblik, Blokker en Grootebroek.

 

Urk

Urk

Wat heb ik met Urk?
Mijn roots, mijn moeder is op Urk geboren, dat was in 1919, daarna is ze aan de wal gekomen in Enkhuizen met mijn Opa en Oma en 1 broer en 1 zus later zijn dar nog broers en zussen bijgekomen.
Ik ben mag ik wel zeggen op zijn Urks opgevoed en met Urk groot gebracht. Op latere leeftijd van mijn moeer mocht ik haar regelmatig met haar zus op zondag naar Urk brengen zoat zij een kerkdienst in de Bethel kerk konden bij wonen. Dan kwamen we niet met vis thuis want natuurlijk mocht er op zondag niet gekocht worden. Later zijn we nog regellmatig op urkerdagen geweest en hebben daar (h)eerlijk gegeten.
Mijn dochter werkt nu in de haven en heeft Urkers om zich heen en vermaakt zich daar prima.
Af en toe maak ik wel wat fotos op Urk, die van de vuurtoren bijvoorbeeld was in 2021 Toos en mijn tante (inmiddels 86) zus van mijn moeder boven in .

 

F1 TV

Formule 1 kijken

Je kunt op verschillende manieren naar Formule 1 kijken, sinds ViaPlay de boel heeft overgenomen van Ziggo in Nederland is het allemaal wat door elkaar gehusseld. Olav en Jack zijn zoals het eruit ziet niet gevraagd voor een commentaar positie (wat er op lijkt dat ze bij ViaPlay over lijken gaan, nu is er weer een poging om het alleen recht te krijgen, met geld koop je alles zal men gedacht hebben, maar dat is niet zo in het land van de IP adressen en IT.

Hoe kun je kijken en luisteren?
Er zijn nogal wat manieren, laten we het eerst over het kijken hebben, dat kan nog altijd via ViaPlay, dat is het makkelijkst maar ook de hoogste prijs, via uw provider KPN, Ziggo of T-Mobile bestellen en het werkt.
Je kunt ook via F1 tv op het internet kijken, dat is goedkoper maar daar komt eventueel nog wat bij, op zo'n klein beeldscherm is ook niet alles, je kunt een Chrome Cast apparaatje aanschaffen (tussen de € 30 en € 40), afhankelijk van de versie, in het kort, je stolpt de Chromecast dongel in het HDMI slot van je tv en drukt op een icoontje op je mobile terwijl je F1 tv kijkt, let op deze werkwijze kost je geen extra data op je limit (als je die hebt) snelheden en resolutie (scherpte) is het zelfde als bij normale video op je tv. Je hebt dan de mogelijkheid om naar het Engelse commentaar te luisteren of het Nederlandse maar dat is dan het zelfde als bij ViaPlay.

Dat is dus aan jezelf wat je voorkeur is, luisteren kan ook nog anders, daar kom ik zo op terug.
Eerst nog even over het kijken, dat kan ook nog anders, er zijn bijvoorbeeld landen die de F1 op een publieke kanaal uitzenden, o.a. België en Oostenrijk. Dan heb je natuurlijk Frans of Duits of Vlaams commentaar dat kan natuurlijk ook je hebt dan een VPN nodig, een programmaatje (app) op je telefoon, die stel je op het respectievelijke land in en kijken maar de stream is te vinden op https://www.servustv.com/sport/ .

Voor mij is het toch wel allemaal wennen dus heb ik liever de stem van Olav Mol, oud en vertrouwd.

 

Dat kan ook maar dan heb je wat meer werk, hiervoor kun je inloggen op de app van GrandPrix radio België, je hebt daar de mogeljkheid om de start en onder het kijken te syncen (gelijk te stellen) en dan heb je prima commentaar.

 

Over het algemeen moet ik wel kwijt dat met het F1 Engelse commentaar het een beetje Mercedes is, maar dat heeft zo zijn historie.

 

veel kijk plezier, over VPN programmas later, maar er zijn er verschillende, ik gebruik zelf Bitdefender, dat is denk ik al vanouds één van de beste beschermende software mogelijkheden en snel.

blog

Hier komt het één en ander over de site, waar het vandaan komt, welke hulpmiddelen en waar we over gaan schrijven